Podcast készítés vállalkozásoknak

Podcast gyártás profiktól: segítünk elindítani a saját podcastedet – a stratégiaépítéstől kezdve a marketing feladatokig mindenben végig melletted leszünk!

 

Imádunk sikeres* podcasteket készíteni

* Olyan szakértői és marketing célú podcast készítéssel foglalkozunk, amik a szakmai berkekben kiemelkedő sikerűek, minőségi tartalmat közvetítenek, elérik a potenciális célközönségüket és üzleti eredményeket hoznak. Hallasd Te is a márkád hangját profik segítségével!

podcast készítés lépései

Hogy néz ki a podcast készítés velünk?

Ha hozzánk jelentkezel, az első beszélgetések során egyeztetjük a céljaidat a podcasttel kapcsolatban, beszélünk az ehhez szükséges erőforrásokról (belső és külső szinten), majd, ha úgy döntesz, menjünk tovább, készítünk neked egy alapos, személyre szabott ajánlatot a podcast gyártás kapcsán. Az ajánlathoz ezeket kell tudnunk: milyen hosszú adásokat szeretnél, részt vegyünk-e a tartalom összeállításában, a szerkesztői munkában, szeretnél-e videót, hány adást és milyen rendszerességgel vennél fel, mi csináljuk-e a podcast marketinget, van-e valamilyen speciális audio vagy vizuális igényed, ill. mikor szeretnéd kezdeni a munkát.

A műsorelőkészítő folyamat során megalkotjuk az ideális podcast struktúrát, a célcsoportnak megfelelő témákat, kialakítjuk a podcastben szereplő személyek kombinációját (ki legyen a mikrofon mögött, ki legyen a műsorvezető, hányan legyetek, kik legyenek a vendégek). Kialakítjuk az adás ideális szerkezetét (adáshossz, rendszeresség, zenei arculat, call-to-action blokkok, stb). Elkészítjük az első 5-10 adás tematikáját.

Hosszas és alapos előkészítés előzi meg az első felvételeket, mert az első adások lesznek mindig a leghallgatottabb részek, így különös figyelmet kell ezekre fordítanunk. Arra érdemes készülni, hogy addig dolgozunk az első felvételek tartalmán, amíg tökéletes nem lesz a struktúra – csak ezután megyünk rögzíteni a stúdiónkba. A felvétel során jelen vagyunk a helyszínen és az adástematikát követve segítjük rendezőként a szereplők munkáját. A felvétel után kialakítjuk a hiányzó részeket (pl. intro/outro, marketing anyagok), és indulhat a terjesztés!

A felvétel után alapos szerkesztői munka következik, ahol elnyeri végső formáját az epizód. Ebben szorosan együtt dolgozunk, hogy számodra is tökéletes legyen a megjelenő podcast. Az így elkészült adásokat publikálni kell a podcast lejátszókra (Spotify, Apple Podcast, YouTube, Google Podcasts, stb), ennek a teljes körű kontrollját akár kiszervezheted hozzánk is. A munka 50%-a csak a megjelenés után kezdődik: meg kell ismertetnünk a hallgatókkal az adásokat.

A jó podcast marketing célja, hogy a célcsoportba eső hallgatók „mintát vegyenek” a podcastből, azaz hallgassanak bele – utána a többi már a jól összerakott tartalom dolga. A marketing akkor működik jól, ha a közönséged képes kapcsolódni, azonosulni hozzád és a mondandódhoz. Ezért fordítunk akkora figyelmet a kivételes tartalomra, hiszen ez tartja ott a hallgatót. A podcast marketing során foglalkozunk a podcast SEO-val, audio és audiovizuális rövid tartalmak készítésével TikTokra, YouTube Shorts és Instagram Reels formátumra, összehangolt kommunikációs tervezéssel és megvalósítással – mindezt 1000+ podcast epizód marketingelése során szerzett speciális online marketing tapasztalattal. 

Minden első felvétel után számtalan különböző impulzus, behatás és felismerés éri az alkotókat – ez a tartalomkészítés kifejezetten normális folyamata. Az első adások készítése és megjelenése után leszűrjük a hasznos tanulságokat, beszélünk a hallgatókkal, megnézzük az eredményeket, és ez alapján finomítjuk a stratégiát, a többi epizód témáját és finomhangoljuk a marketing aktivitásokat. Legközelebb pedig ismét a stúdióban találkozunk, hogy ezekkel a fontos tanulságokkal gazdagodva vessük bele magunkat az új részekbe!

Miért érdemes podcastet indítania a vállalkozásodnak?

Márkák, akik már minket választottak:

brocasterz-logo

Kikkel fogsz dolgozni? Bemutatkozik a BROCASTERZ

Podcast készítéssel 2018-ban kezdett foglalkozni a csapatunk. Az első műsorunk a Biznisz Boyz Podcast volt, melyben alapítónk az egyik műsorvezető. Itt találkoztunk a podcast műfajával, és ide datálható a szerelembe esésünk a formátummal. Túlzás nélkül mondhatjuk, hogy nekünk megváltoztatta az életünket a podcast: ennek köszönhetjük, hogy képesek vagyunk elérni a számunkra fontos közönséget, hogy megismertek minket, és hogy ezáltal azt csinálhatjuk, amit a legjobban szeretünk. A podcast megváltoztatta az életünket, de legalábbis a karrierünket – ezt az eredményt és élményt szeretnénk átadni az ügyfeleinknek is!

A podcast gyártás során a számodra fontos célcsoport tagjai meg fognak ismerni téged vagy a cégedet, ráadásul egy rendkívül személyes, intim kapcsolat alakul ki készítő és hallgató között, ami számos üzleti lehetőséget fog magával hozni. Az adott niche-en belül elismert szakértőként fognak rád hivatkozni, és a tudásod híre rengeteg potenciális partnerhez fog elérni. Ezt az ismertséget adja a podcast, ez az ismertség pedig képes karriereket a fejük tetejére állítani – a lehető legjobb értelemben. A BROCASTERZ csapata jelenleg már 3 saját stúdióval Budapesten azon munkálkodik, hogy ehhez megkapd a legprofibb szakmai segítséget, a legjobb technikai körülményeket, gyors gyártási folyamatot és kivételes hallgatottsági eredményeket. Ha bevonsz minket minden folyamatba, garantáljuk, hogy a podcast lesz a legjobb szakmai ismertségnövelő eszköze a cégednek. 

Csapatunk 12 fővel, több mint 1000 elkészített podcast adás tapasztalatával várja a közös munkát az elkötelezett, fejlődni vágyó és célorientált cégekkel.

Csapatunk

Csapatunkat 12 fő alkotja, tapasztalt producerek, vágók és tartalom menedzserek segítségével teremtünk meg minden egyes adást. Együtt több mint 1000 epizódot készítettünk már el 2,5 év alatt és a műsorainkat több mint 2 milliószor hallgatták meg. Saját, budapesti stúdióval rendelkezünk a Corvin Plaza mellett, ahol profi hang- és videófelvételek készítésére alkalmas eszközökkel dolgozunk. Ha kíváncsi vagy ránk, és szeretnél beszélgetni a podcast készítés lehetőségeiről, nézz be hozzánk bármikor egy kávéra! Csak írj nekünk egy emailt vagy hívj minket a megadott elérhetőségeinken!

Ügyfeleink mondták

Szakmai cikkeink podcast készítésről

Hallgass bele!

Biznisz Boyz Podcast

115. Biros Levente: A tulajdonos nélkül is működő cég receptje - Évi 11 nap munkával 150Mft osztalék

Videó lejátszása

Miért bízd ránk a podcast gyártást?

Az országban mi gyártjuk a legtöbb podcast műsort, emellett aktívan jelen vagyunk a hazai podcast szcéna mindennapjaiban. Ismerjük a podcast hallgatók igényeit is, hiszen enélkül nem tudnánk végezni a munkánkat. Tudjuk, mitől lesz hallgatott egy podcast, ezért nem hagyjuk, hogy olyan műsor készüljön, ami pusztán egy nagy reklám lenne. Ehelyett olyan epizódok létrejöttét segítjük készítőként, ami értékes és hasznos a hallgatónak, cégednek pedig hozza az elvárt kommunikációs célokat.

Magunk is vezetünk számos podcastet, létrehoztunk 30+ műsort. Közel 1000 legyártott epizód és 2,5 millió organikus lejátszás után magabiztosan állítjuk, hogy értjük, hogyan lesz értékes és üzletileg is sikeres egy podcast csatorna.

Saját tapasztalatból tudjuk, hogy a podcast az egyik legjobb márkaépítő, szakértői image építő eszköz, amit ügyfeleink üzleti célokkal vesznek igénybe. Mi nem csupán a lejátszásszámokat hajtjuk, hanem olyan műsorokat készítünk, amik illeszkednek a céged marketingjébe, támogatják a szakértői brandépítést és hosszú távon ténylegesen megbízásokat hoznak.

30+ ügyfél saját műsorát gyártjuk, az a lényege a munkánknak, hogy gyorsan, sok embert tudjunk egyszerre mozgatni, megszervezni mindent egy felvételi napra, majd kiszámíthatóan leadjuk az anyagokat. Ugyanezt tudjuk biztosítani a Podcast készítés szolgáltatásunkban is, akár heti rendszerességű podcastek esetén is. Mindehhez 5 fős szerkesztői és tartalomkészítői háttércsapatunk és 5 fős produceri gárdánk adja az operatív hátteret.

Olyan cégek szavaznak nekünk bizalmat, akik csak a legjobbal érik be, mert nem engedhetik meg maguknak, hogy a márkájukhoz nem megfelelő minőségű tartalom kapcsolódjon. Ezzel a felelősséggel dolgozunk és ezt folyamatos együttműködéssel hálálják meg az akár évek óta velünk dolgozó ügyfeleink, akik az ország vezető márkái közé tartoznak. 

Szívesen hallunk felőled

Kapcsolat

Érdekel a professzionális vállalati podcast készítés? Vedd fel velünk a kapcsolatot és egyeztessünk! 

Stúdiónk címe

Közösségi média