Mi a „továbbajánlható” podcastek receptje? – Így készíts virális podcastet, amit egymásnak ajánljanak a hallgatóid

Így mérjük a podcast sikerét és diagnosztizáljuk a podcast-problémákat.

A podcast sikerének receptjét ezzel a rövid grafikonnal be lehet mutatni: 

De nézzük röviden összefoglalva:

A szerkesztői kreativitás azt a kihívást jelenti, hogy a lehető legjobb műsort készítsd el. Mit tudsz tenni, hogy olyan jó legyél, hogy az emberek ne hagyják figyelmen kívül a podcastedet? Mennyire tudod megkülönböztetni magad a többi több millió podcasttől? Hogyan lesz a te műsorod egyedülálló, és hogy tudsz olyan műsort készíteni, amelyet a célözönséged nagyon fog szeretni?

Az elkötelezettség pedig az a kihívás, hogy minden tőled telhetőt megtegyél annak érdekében, hogy a megfelelő embereket érd el a csodálatos, kreatívan bátor műsoroddal. Minden erődet és az összes lehetséges csatornát felhasználod, hogy megoszd a podcastedet a potenciális közönségével? Elkötelezted magad amellett, hogy minden epizódnál felhívd a figyelmet arra, hogy kövessenek és osszák meg az adásokat? A podcast már meglévő közönségére és a még nem hallgatókra is egyaránt koncentrálsz? Mindegyiket próbálod rávenni arra, hogy hallgassák az új kedvenc műsorukat?  

Az általános podcast siker azt jelenti, hogy kivételes műsort készítettél a célközönségnek és mindenkinek el is mondtad ezt. Ez a lehető legnagyobb nyeremény – minden kívánt ember ismeri a műsorodat és imádják is azt. Természetesen ez egy utopisztikus, elérhetetlen csúcsállapot, de efelé kell törekedni minden pillanatban a podcast elérhető legnagyobb sikeréért.

A magas hallgatási szám, a jó értékelések, a továbbajánlások mindennek lesznek a pozitív melléktermékei.

A 2023-as londoni Podcast Show-n hallottam azt a mondatot, hogy „a podcastek igenis tudnak virálisak lenni – csak ez a viralitás hosszú távon és a word-of-mouth (szájhagyomány) útján érhető el”. Tehát lassan lehet nagyra nőni, és ennek a középpontjában az a kivételesen jó tartalom van, amit megéri ajánlani az ismerőseinknek!

Annak érdekében, hogy sikerüljön lassan virálissá válni, továbbajánlható műsort kell készítened. Ennek pedig a kulcsa a kreatív tartalom és a befektetett munka.

A kérdések, amiket magadnak fel kell tenned, így hangzanak: hogyan mérheted fel, hogy valóban magas-e a szerkesztői kreativitásod, és hogy az elkötelezettséged hatékony-e?

A szerkesztői kreativitás mérése

A szerkesztői kreativitás alapvetően a szerkesztői kiválóság mércéje. Olyan podcastet készítesz, amelyet a hallgatóid valóban értékelnek? Fantasztikus tartalom, amely megéri az idejüket és a figyelmüket?

A szerkesztői kreativitás mérésének legjobb módja az, ha figyeled, mennyi időt töltenek az emberek az egyes epizódokkal – más néven az átlagos hallgatási idő. (Nemrégiben írtunk arról, hogy miért érdemes a hallgatási időkre figyelni.) Ha mindenki, aki a „lejátszás” gombra kattint, rengeteg időt tölt a műsorod hallgatásával, akkor nyersz.

Íme az egyik podcast epizódunk végighallgatási aránya. Az egyébként igen hosszú epizód során fokozatosan morzsolódnak le a hallgatók, ami egy természetes folyamat.

Bár a végighallgatási ráta a kedvenc mérőszámunk, vannak más módszerek is a szerkesztői kreativitás mérésére. Közvéleménykutató cégek az USA-ban és Nagy-Britanniában mára már rendszeresen végeznek márkanövekedési vizsgálatokat podcastek számára, amelyek világos betekintést nyújtanak abba, hogy a célközönség mennyire élvezi a műsort és ez hogyan hat a vásárlási kedvükre – ez Magyarországon sajnos még nem létező kutatási terület. Ezen kívül még az Apple Podcast és a Spotify értékeléseit is használhatod annak további mutatójaként, hogy az emberek élvezik-e a műsort vagy sem.

Elkötelezettség mérése

Az elkötelezettség lényege, hogy használod-e az eszköztáradban lévő összes eszközt a podcasted megismertetére a célközönségeddel. Tehát hogyan mérhetjük az elkötelezettséget? Elég könnyű:

Az új hallgatásokkal és letöltésekkel. 📈

Végtére is, ha nagyszerű munkát végzel és a megfelelő embereknek elmondod, hogy van egy fantasztikus podcasted, akkor rendszeresen lesznek új emberek, akik meghallgatják az adásokat. Számos új mérési eszköz könnyíti meg azt, hogy hol és hogyan érdemes kommunikálnod. A Chartable SmartLinks funkciói lehetővé teszik annak nyomon követését, hogy mely csatornák növelik a leghatékonyabban az új hallgatások és letöltések számát. A Simplecast új egyedi hallgatói mutatója segít konkrétan mérni az új hallgatók számának időbeli növekedését, de egyre több podcast hosting szoftverbe kerülnek be egyedi hallgatókra vonatkozó adatok.

Ha az idő múlásával nem látsz új hallgatókat, vagy nem látsz elég új podcast indítást, akkor az azt jelentheti, hogy marketing problémád van.

Természetesen vannak más tényezők is, amelyek befolyásolhatják az új hallgatásokat – lehet, hogy olyan érdekes és kiváló epizódot készítettél, amely szájról szájra terjed és inkább a szerkesztői minőséget dícsérik, mint a marketinget.

Azonban általánosságban elmondható, hogy az érkező új hallgatások a marketing hatékonyságát tükrözik.

Miért fontos különbséget tenni a szerkesztői kreativitás és az elkötelezettség mérése között?

Ez nyilvánvaló, de nagyon-nagyon fontos és világosan ki kell mondani:

Ha nincs sok letöltésed, az nem feltétlenül jelenti azt, hogy problémád van a műsorod minőségével.

Ha magas a végighallgatási arány és alacsony a hallgatások száma, akkor biztosan nincs szerkesztési probléma. Ebben az esetben valószínüleg marketing problémád van.

Ha magas a befejezési arány és alacsony a hallgatások száma, akkor nem feltétlenül kell módosítanod a műsort. De egy valami biztos: változtatnod kell a marketingeden, vagy agresszívebb marketing tevékenységbe kell kezdened.

Ennek az ellenkezője is igaz, de mindenképpen ritkábban találkozunk vele. Ha minden epizódhoz sok új hallgatás érkezik és mégis alacsony a befejezési arány, akkor tartalomi problémával állsz szemben. Ez valószínűleg azt jelenti, hogy azok az emberek, akik egyszer belehallgatnak az adásba, nem fognak visszatérni egy újabb epizódra. Ez egy közhely, de csak egyszer van esélyed az első benyomásra és ez ugyanúgy igaz egy podcastre is, mint egy randevúra.

A végre hagytuk a legrosszabb forgatókönyvet. Ha az idő múlásával kevesebb hallgatást tapasztalsz és alacsony a befejezési arány is, az nagy valószínűséggel marketing- és tartalmi problémát is jelez. Itt érdemes az egész koncepciót átgondolni és hogy számodra valóban a podcast lesz-e a legjobb formátum.

Az áhított cél

Ha visszatérünk a grafikonhoz, világos, hogyan mérjük a podcastek általános sikerét. Ha magas a szerkesztői kreativitásd, akkor magas lesz az átlagos hallgatási arányod. Ha pedig nagy az elkötelezettséged és hatékonyan marketingelsz, akkor minden egyes epizóddal új hallgatások fognak érkezni. Ha mindkettőt sikersen űzöd, akkor, sikeres podcastet tudhatsz magadénak.

Ha szeretnél olyan márkapodcastet, ami egyszerre hoz növekvő számban lejátszásokat és továbbajánlható tartalommal rendelkezik, akkor a Brocasterz csapatának szakemberei segítségére van szükséged. Írd meg nekünk, hol tartasz a koncepcióddal, és segítünk megvalósítani!

Ez is érdekelhet:

Kapcsolódó bejegyzések