A legjobb podcast témák 2023-ban. Miről készíts podcast-et? Podcast trendek

A podcastok az elmúlt néhány évben jelentős népszerűségre tettek szert a szórakoztatás, az oktatás és az információterjesztés eszközeként. A podcastok könnyű hozzáférhetősége és hordozhatósága miatt sokak számára váltak kedvelt médiummá, akik ingázás, edzés vagy egyszerűen csak pihenés közben szeretnének hallgatni valamit. A rendelkezésre álló podcastok növekvő száma miatt fontos megérteni, hogy melyek a legnépszerűbb podcast témák, amelyek iránt az emberek érdeklődnek. Ebben a tanulmányban a legtrendibb podcast témákat elemezzük különböző mérőszámok, például a letöltések, a kritikák és a közösségi médiában való részvétel alapján.

Módszertan:

A tanulmányhoz szükséges adatokat a legnépszerűbb podcast platformok, például az Apple Podcasts, a Spotify és a Stitcher átfogó elemzésével gyűjtöttük össze. A tanulmányt hat hónapon keresztül, 2022 augusztusától 2023 januárjáig végezték, és minden kategóriában a 100 legnépszerűbb podcastot elemezték, hogy meghatározzák a legnépszerűbb podcast témákat.

Eredmények:

 1. True Crime: A True Crime podcastok továbbra is a legnépszerűbb podcast témák közé tartoznak, számos műsor történelmi és kortárs gyilkossági, emberrablási és egyéb bűnügyi esetekre összpontosít.
 2. Önfejlesztés: Az önsegítésre, a személyes fejlődésre és a wellbeing-re összpontosító podcastok továbbra is egyre népszerűbb podcast-témák, mivel az emberek keresik a módját annak, hogyan javíthatják életüket és mentális egészségüket.
  Példa podcast a kínálatunkból: Pszichológia Egyszerűen Podcast
 3. Társadalom és kultúra: A társadalmi és kulturális kérdéseket, például a faji, nemi, politikai és vallási kérdéseket feltáró podcastok szintén egyre népszerűbb podcast témákká váltak, mivel az emberek igyekeznek jobban megérteni az őket körülvevő világot.
  Példa podcast a kínálatunkból: Lélekről. Utazásról Podcast
 4. Történelem: A különböző országok, kultúrák és események gazdag történelmét feltáró podcastok szintén egyre népszerűbb podcast témákká váltak, mivel az emberek a múlt mélyebb megértését keresik.
  Kedvenc podcast-ünk a témában: Hihetetlen Történelem
 5. Üzlet: a piaci trendek, vállalkozói témák, közgazdaságtani témák minden mennyiségben jöhetnek a felhasználóknak, akik látszólag nem tudnak betelni ezzel a témakörrel. Leggyakoribb témák: HR, marketing, vállalkozás, pénzügyek, értékesítés, e-kereskedelem.
  Példa podcast a kínálatunkból: Profession Backstage
 6. Technológia és tudomány: A technológia és a tudomány legújabb vívmányaiba – beleértve a mesterséges intelligenciát, a robotikát és a biotechnológiát – beleásó podcastok szintén egyre népszerűbb podcast témákká váltak, mivel az emberek igyekeznek tájékozottak maradni e területek legújabb fejleményeiről.
  Példa podcast a kínálatunkból: RE:Fact – Egy podcast a jövőről; a Bosch Magyarország Podcast; VezeTECH Podcast
 7. Humor: Az aktuális eseményekhez, a politikához és a populáris kultúrához fűzött komikus kommentárokat kínáló podcastok továbbra is népszerű podcast témák a híreket, és könnyed és szórakoztató pihenést kereső hallgatók körében.
 8. Igaz történetek: A mindennapi emberek igaz történeteit bemutató podcastok, beleértve a személyes elbeszéléseket, memoárokat és személyes beszámolókat, szintén egyre népszerűbb podcast témákká váltak, mivel az emberek kapcsolatot keresnek másokkal és betekintést szeretnének nyerni mások tapasztalataiba.
  Példa podcast a kínálatunkból: Biznisz Boyz Podcast

Következtetés:

A tanulmány eredményei azt mutatják, hogy a legnépszerűbb podcast témák sokfélék, és számos érdeklődési kört és témát lefednek. A megtörtént bűnügyektől az önfejlesztésig, a történelemtől a technológiáig mindenki számára van podcast. Ahogy a podcastok népszerűsége tovább növekszik, érdekes lesz látni, hogyan fejlődnek a podcast témák, és hogyan változik a hallgatók érdeklődési köre az idő múlásával. A tanulmány eredményei hasznos útmutatóként szolgálnak azok számára, akik podcastot szeretnének indítani vagy bővíteni kínálatukat, kiemelve a legnépszerűbb podcast témákat, amelyek iránt az emberek érdeklődnek.

Ha megvan a podcast témád, a következő lépés, hogy foglalj egy helyet egy podcast stúdióban és máris kezdheted az első felvételt. Na jó, talán ennyire nem egyszerű, de a blogunkon szinte minden infót megtalálsz az induláshoz! Vállalati podcast indítása esetén pedig keress minket, mert mi kezünkbe vesszük a teljes folyamatot!

Ez is érdekelhet:

Kapcsolódó bejegyzések