Érvek marketingeseknek a videós formátumú podcast mellett, amiért imádni fognak a munkahelyeden!

Ha meg szeretnéd győzni a főnöködet arról, hogy érdemes videós formátumban is elkészíteni a podcast beszélgetéseket, akkor az alábbi szempontok betonbiztos alapot adnak majd az érvelésednek.

A podcastek világa napról napra egyre népszerűbbé válik, és a hallgatók számára az érdekes témák mellett a vizuális tartalom is egyre fontosabbá válik. Éppen ezért érdemes elgondolkodni azon, hogy a podcasted mellé videót is forgass, amely még vonzóbbá teheti az alkotásodat. A következőkben bemutatjuk, miért lehet előnyös a videókészítés és milyen ötleteket érdemes megfontolni a tartalmad fejlesztése érdekében.

A videós podcastek alkalmazása a vállalkozásunk marketingstratégiájában számos előnnyel jár, melyek érdemesek lehetnek marketingesként a vezetőség figyelmének felkeltésére. Nézzük először röviden ezeket az érveket:

Először is, az audiovizuális tartalom jelentősen fokozza a közönség elkötelezettségét és az üzenetek hatékonyságát, hiszen az emberek többsége vizuális tanulóként elsősorban a látványos tartalmakat részesíti előnyben.

Másodszor, a videós podcastek lehetővé teszik a célcsoport számára, hogy a vállalat szakértőit és vezetőit személyesebben is megismerjék, így építve a bizalmat és erősítve a márka hűségét.

Végül, a videós podcastek alkalmazása lehetőséget teremt a vállalkozásunk számára, hogy az új platformokon és csatornákon való jelenléttel még szélesebb közönséget érjen el, ezzel is növelve a márkaismertséget és a bevételeket.

A vizuális tartalom ereje: miért vonzza jobban a közönséget a videó?

A vizuális tartalom ereje elsősorban abban rejlik, hogy képes az emberek figyelmét sokkal hatékonyabban lekötni, mint a szöveges információ.

Ennek oka, hogy az agyunk jobban feldolgozza a képi ingereket, és könnyedén emlékezik meg a látottakról, ami a videó esetében előnyt jelent a figyelemfelkeltésben és tartalomfogyasztásban.

Ezen kívül a videók általában dinamikusabbak és érzelmi hatásuk is erősebb, ami könnyebben azonosíthatóvá és emlékezetessé teszi a tartalmat a közönség számára.

Hogyan segít a videós podcast az ismertség növelésében?

Egyrészt a videókat könnyen megoszthatjuk különböző platformokon, mint például a YouTube, a Facebook vagy az Instagram, ami szélesebb körben is elérhetővé teszi tartalmunkat. Sajnos a csupán audio formátumú podcasteknél kicsit nehezebb ez az út a social media felületéről kiindulva. Legjobb esetben is hang alapú audiogramokat tudsz feltenni, de ezek kevesebb hallgatóhoz jutnak el egy közösségi felületen, mint a videók.

Ezáltal új hallgatókhoz és nézőkhöz juthatunk el, ami növeli az ügyfélbázist és elősegíti a vállalatotok növekedését.

Másrészt a videós podcast lehetőséget ad arra, hogy személyes és kötetlenebb kapcsolatot alakítsunk ki közönségünkkel, hiszen a vizuális elemeknek köszönhetően jobban megismerhetnek minket és az általunk közvetített információkat. Ez erősíti az ügyfél-elkötelezettséget és hozzájárul a hosszú távú lojalitás kialakításához.

Emellett a videós podcast segít abban, hogy a nézőkben maradandóbb benyomást keltsünk, ami hozzájárul ahhoz, hogy az ismertségünk folyamatosan növekedjen. A vizuális tartalomnak köszönhetően a nézők könnyebben emlékeznek rá és megosztják ismerőseikkel, ami további organikus terjesztést eredményez.

Mindezek alapján a videós podcast bevezetése és használata nemcsak a közönségünkkel való kapcsolatot erősíti, hanem a vállalat ismertségét és bevételét is növelheti. Az ilyen típusú tartalom befektetés a jövőbeli sikerekbe, és érdemes megfontolni annak alkalmazását.

A többcsatornás megjelenés előnyei: kiterjesztheted a hallgatóságodat, ha van videód is

A többcsatornás megjelenés egyre népszerűbb eszköz a modern kommunikációban, melynek előnye, hogy lehetővé teszi a cégek, vállalkozások és magánszemélyek számára, hogy széles körű és változatos hallgatósághoz jussanak el.

Az a tapasztalatunk, hogy az egyes csatornákon máshogy viselkednek a felhasználók. Hosszabb vagy rövidebb tartalmakat szeretnek, inkább vagy kevésbé hajlandók kommentelni, elmentik maguknak későbbre a tartalmat vagy sem. Ezek mind befolyásolják, hogy miként maradsz meg a hallgatók/nézők fejében.

Mivel egy podcastet egyszer kell elkészíteni, és utána a videós tartalom az összes platformon tovább tud élni, ezért nem nagy ugrás innen már, hogy az összes releváns social media felületen minőségi tartalommal legyen a céged jelen.

Így történik, hogy egy csak audio podcast csupán attól, hogy videóval is ellátjuk, alkalmas lesz a Youtube, a Facebook, az Instagram és a Tiktok letarolására is. Sőt, a videós tartalmak egyre jobban mennek Linkedin-en, ahol szintén érdemes aktívnak lennie a vállalkozásodnak, mert itt fogadják be a legkönnyebben a felhasználók a szakmai tartalmakat.

A testbeszéd és a vizuális kommunikáció szerepe a podcast hatékonyságában

A testbeszéd és a vizuális kommunikáció alapvető elemei az emberi interakciónak, amelyek nélkülözhetetlenek a sikeres kommunikáció eléréséhez. Ezek az elemek hozzájárulnak az üzenetek hatékonyabb átadásához és az érzelmek közvetítéséhez.

A podcast műfajának térhódítása során azonban megfigyelhető, hogy a hangalapú tartalmak terjedése háttérbe szorítja ezen fontos elemek alkalmazását. Ennek eredményeként a kommunikáció egy része elveszhet, ami csökkentheti a tartalom hatékonyságát és a közönség bevonását.

A hatékony podcast létrehozása során érdemes figyelembe venni a testbeszéd és a vizuális kommunikáció szerepét, mivel ezek hozzájárulnak a befogadó érzelmi befektetéséhez, valamint az üzenet pontosabb átadásához. A videós podcastek lehetővé teszik a testbeszéd és a vizuális kommunikáció alkalmazását, ami előnyt jelent a hangalapú tartalmakhoz képest.

Ezenfelül a vizuális elemekkel gazdagított tartalom elősegíti a közönség számára a komplexebb üzenetek megértését és feldolgozását. Az ilyen típusú tartalom jobban alkalmazkodik a különböző tanulási stílusokhoz, így nagyobb valószínűséggel éri el és vonzza be a különböző célcsoportokat.

Összességében a testbeszéd és a vizuális kommunikáció integrálása a podcastekbe hozzájárulhat a tartalom hatékonyságának és a közönség bevonásának növeléséhez. A videós podcastek lehetővé teszik ezen elemek alkalmazását, ami javítja az üzenetek átadását és elősegíti a vállalat ismertségének növekedését, kifejezetten a vállalkozás fő szakértőinek, a legfontosabb arcainak ismertté tételével.

Ha úgy érzed, készen áll a vállalkozásotok erre az ugrásra, a Brocasterz csapata a videós és hangalapú podcastek teljes folyamatát segít megvalósítani. 😉 Nézz körül a szolgáltatásaink között!

Ez is érdekelhet:

Kapcsolódó bejegyzések